4 pers.
Ingredienser
500 g kyllingekød i strimler
2 fed hvidløg, grofthakket
1 rødløg i tynde ringe
fintrevet skal og saft af ½ citron
½ tsk. gurkemeje
1/4 tsk. revet muskatnød
et lille nip safrantråde
5 g frisk ingefær, finthakket
salt, friskkværnetg peber
2-3 dl vand
600 g frisk spinat
ekstra jomfruolivenolie
Fremgangsmåde
Vend kyllingestykkerne med hvidløg, rødløg, citronsaft, -skal, gurkemeje, ingefær, salt og friskkværnet peber. Lad det trække i 10-15 minutter (mindst). Varm i mellemtiden en kraftig gryde eller wok op ved højeste varme. Gryden kan ikke blive varm nok, den skal være skoldhed!!
Kom en smule vand i den glohede gryde/wok – IKKE mere end max. ½ dl!!! Den skal være så varm, at vandet deler sig i dråber, som hopper og danser. Tilsæt kyllinge-/løgblandingen. Lynsteg i 3-4 minutter, til kyllingen lige netop er gennemstegt. Spæd med en anelse vand hvis gryden/wokken er ved at tørre ud. Tilsæt spinaten og resten af marinaden til allersidst. Steg i yderligere 2 minutter, til spinaten falder sammen. Når der serveres dryppes en anelse god jomfru olivenolie over.
Server med brune ris og groft brød.